Activiteiten De activiteiten vinden plaats op de 4e woensdag van de maand, tenzij anders aangegeven. De locatie is het multifunctioneelcentrum “De Ludinge”, Ludinge 4 in Zuidlaren, aanvang 20.00 uur.
  Agenda seizoen 2017/2018
In april is met een presentatie van Auke Kok over de dubbelspion Anton van der Waals ons programma voor het seizoen 2017-2018 afgesloten. Het nieuwe seizoen begint in september. In ons septembernummer van “de Zeven Brinken” kunt U he nieuwe programma lezen. Als U nog suggesties heeft voor een onderwerp laat het dan aan het bestuur weten. In de zomer zijn wij nog aanwezig op: 4 augustus 2018 “Markt voor melk en honing”. Een gezellige markt met veel natuurprodukten op de grote brink in Zuidlaren. Data voor programma-avonden 2018: L e t  o p: 19 september 2018 “Waterbedrijf Groningen, al 140 jaar schoon drinkwater”. Deze presentatie zal worden verzorgd door Marco Post en Mathilde Mars zal u op de proef stellen. Weet u wanneer we waterleiding kregen? 24 oktober 2018 Vliegveld Eelde. De heren Hendrik Cazemier en Doewe Pelleboer zullen een presentatie geven over het ontstaan van het vliegveld  en de geschiedenis van 1931 tot 1953. 28 november 2018 Wat betekenen namen en wat zeggen ze over uw voorgeslacht? Over dit onderwerp zal de heer R.Gortemaker ons een presentatie geven. Weet u waar uw eigen naam vandaan komt?
 Copyright Historische Vereniging Gemeente Zuidlaren
Ingang mfc “de Ludinge”
Startpagina Bestuur en commissies Agenda Publicaties van o.a. Henk Brink, Jan Kraak De zeven brinken Erfgoed Links Sponsors
Historische Vereniging Gemeente Zuidlaren
Agenda